Kaskart, artėjant vasaros sezonui, imame planuoti iškylas, keliones ir pačias įvairiausias šiltojo sezono pramogas. Net ir tie, kurie neturi daug laisvalaikio, stengiasi turiningai išnaudoti savaitgalius: renkasi baidarių žygius, keliones prie užės ar ežero, netgi marių, vyksta į sodus ir sodybas. Dažnai tenka pagalvoti, ką įsidėti ir paragauti tokio, kad maistas būtų gardus ir šiltas.
Žinoma, saulutei šviečiant visiškai nesinori tūnoti gaminant virtuvėje, todėl itin populiarūs tampa patiekalai, ruošiami ant laužo ar šašlykinėse. Receptai, kurie publikuojami internete, gali puikiai pasitarnauti ruošiant mėsos patiekalus. Tereikia įsigyti kokybiškos ir nebrangios mėsos, kuri vėliau marinuojama su pačiais įvairiausiais ingredientais: su majonezu, su actu, su mineraliniu vandeniu, su rūgpieniu, su vaisių sultimis, citrinų sultimis, mėsos prieskoniais, žolelėmis ir kt. Namuose užraugti ir gaminami mėsos patiekalai yra kur kas gardesni nei parduodami parduotuvėse.
Be to, galima ir nemažai sutaupyti, nes jau kepimui paruošti mėsos patiekalai yra ganėtinai brangūs. Žinoma, vasaros sezonu pagamintiems gaminiams būna pritaikoma įvairiausių nuolaidų, tad reikia sekti prekybos centrų akcijas. Ypač gardūs vėrinukai, kuriuos galima įsigyti tiek parduotuvėse, tiek ir pasigaminti patiems. Pakaitomis reikia verti mėsos gabalėlius, šampinjonus, paprikas, pomidorus ar kitas daržoves. Taip pat panašiu principu gali būti gaminami ir žuvies patiekalai, tačiau jei jie kepami reikėtų stebėti, kad žuvis nenukristų, nes iškepusi ji pradeda labai trupėti. Todėl verta pasidomėti skirtingais keptos žuvies pagaminimo receptais.
Jei jūsų kasdieniame racione yra žuvies patiekalai, jų atsisakyti nevertėtų, tačiau, kaip žinia, šiais laikais gera ir kokybiška žuvis yra tikrai brangi, tad žuvies patiekalus geriausia gamintis iš pačių susižvejotos žuvies. Išvykus į turistinį žygį dauguma vyrų pasiima su savimi ir meškerę, na o moterims belieka pasirūpinti maistine folija ir paruošti sugautą laimikį. Šiuo atveju mityba tikrai nenukentės, nes gausite pakankamą kiekį vertingųjų elementų, kurių turi žuvis ir žuvies patiekalai bei mėgausitės pačių sužvejotu laimikiu. O atlikus žuvies kauliukams ir galvoms jų išmesti nevertėtų, nes išeis puiki ir aromatinga žuvienė.